TotalWorkOut (TWO)

De doelstelling van de TWO les is het verbeteren van kracht, uithoudingsvermogen en het aanzetten van de vetbranding. Kortom TWO is voor het hele lichaam waarbij alle facetten van fitheid aan bod komen. Tijdens deze afwisselende les worden verschillende materialen gebruikt zoals dumbells, matjes of oefenballen. Om de motivatie te vergroten wordt tijdens de les gebruik gemaakt van muziek. De TWO duurt een uur.

Mama-bootcamp

Mama-bootcamp is ontstaan als een vervolg op de Mamafit. Deze bootcamp is speciaal voor moeders die graag in een gezellige groep op een verantwoorde manier willen sporten. Tijdens de mama-bootcamp houden we er rekening mee dat je na de bevalling mogelijk nog lichamelijke klachten of ongemakken kan ervaren. We trainen in een groep, maar stemmen oefeningen, als het nodig is, individueel op je af.
Mama-bootcamp is geen bootcamp om compleet afgemat te worden, maar een bootcamp om je eigen grenzen te vinden en te verleggen.  En voor de mama-bootcamp maakt het niet uit hoe oud je kinderen zijn, ieder een is welkom!

Ouder-Kind Bootcamp

Bij het mama-bootcamp abonnement zit ook standaard 1x per maand een ouder-kindbootcamp inbegrepen. Tijdens deze bootcamp sport en beweeg je gezellig met je kind. Inspannend maar vooral gezellig bezig zijn met je kind. Als je kindje goed kan zitten kan het al meedoen met de ouder-kindbootcamp. En is je kind al wat groter en te zwaar om te tillen? Dan kan hij of zij zelf alles meedoen.

Geen Mama-bootcamp abonnement maar toch meedoen aan de ouder-kindbootcamp? Wij bieden ook een strippenkaart aan speciaal voor deze sportles.

Voor meer informatie over MamaBootcamp of Ouder-Kind Bootcamp, neem contact op met Harmke: h.vandervinne@geeresteingroep.nl

Fysiotherapie met COPD/ COPDgroep

Onze COPDgroep is doelgericht trainingsprogramma speciaal voor mensen met COPD en/of andere luchtwegaandoeningen, afgestemd op uw eigen niveau. Tijdens het uur, dat twee keer per week aangeboden wordt, volgt u een op maat gemaakt schema onder begeleiding van een fysiotherapeut of oefentherapeut. Er is aandacht voor een goede trainingsopbouw, een juiste ademhalingstechniek en er wordt gericht geoefend op problemen waar u in de dagelijkse activiteiten tegen aan loopt. Om deel te kunnen nemen aan deze groep, volgt u meestal eerst een individueel traject, waarna u kunt doorstromen naar de groep. Heeft u vragen of wilt u zich opgeven? U kunt mailen naar s.kranenberg@geeresteingroep.nl of h.vandervinne@geeresteingroep.nl.

Seniorenfitness

Alle 65plussers die op een verantwoorde manier gezond en fit oud willen worden, kunnen deelnemen aan de seniorenfitness. De seniorenfitness begint met een gezamenlijk warming-up onder begeleiding van één van onze therapeuten of orthopedisch bewegingsagogen, daarna traint u zelfstandig in de zaal, de afsluiting is weer onder begeleiding, waarbij er krachtoefeningen, stabiliteit -of evenwichtsoefeningen worden gedaan met een cooling-down.

MBVO

Meer Bewegen voor Ouderen (MBVO) is er voor ouderen die moeite hebben met bewegen en fysieke klachten hebben. Er worden oefeningen gericht op mobiliteit en stabiliteit. Ook samenwerkingsspelletjes zijn onderdeel van het programma. Op aanraden van één van onze therapeuten kunt u instromen in deze groep.

Kinder- en Jeugdfitness

Als je in de groei van je leven bent, is het belangrijk dat je op een verantwoorde manier met het groeiende lijf in beweging bent. Onze kinderfysiotherapeut en orthopedisch bewegingsagogen kunnen hierin begeleiden. Wij hanteren standaard de regel dat minderjarigen starten in de jeugdfitness. In overleg met de begeleiders kan besloten om ook zelfstandig te gaan trainen.

Kinderfitness: tot de leeftijd van 12 jaar.

Jeugdfitness: vanaf 12 jaar.

 Zwangerfit

Zwangerfit is bedoeld voor vrouwen die actief willen worden en/of blijven tijdens de zwangerschap. Er wordt veel aandacht besteed aan de stabiliteit van de  lage rug en bekkenregio, waardoor klachten tijdens de zwangerschap kunnen verminderen of voorkomen kunnen worden. Zwangerfit wordt gegeven door een gecertificeerd ZwangerFit-docent.

MamaFit

Mamafit is een vervolg op de ZwangerFit, de lessen hebben als doel herstel van algehele conditie, spierkracht en stabiliteit na de bevalling. 

LadyFit: Vanaf 12 Maart 2020!

De LadyFit is ontstaan als een vervolg op de Mamafit. Deze indoor groepsles is speciaal voor vrouwen/moeders die graag in een gezellige groep op een verantwoorde manier willen sporten. Tijdens de LadyFit wordt gewerkt aan zowel algehele conditie als spierkracht. Vooral de core stability komt uitgebreid aan bod.  We trainen in een groep, maar stemmen oefeningen, als het nodig is, individueel op je af.

Indien je doorstroomt vanuit de MamaFit of Mama-Bootcamp is een aparte intake niet nodig.
Kom je voor het eerst bij ons sporten dan plannen we voorafgaand aan je deelname graag een intake met je in.
Let op: de deelneemsters van de MamaFit dienen wél een nieuwe deelnemersovereenkomst in te vullen en te ondertekenen.
Voor vragen neem gerust contact op met Melanie de Graaf: m.degraaf@geeresteingroep.nl

Grond oefeningen

Indien u geen gebruik wenst te maken van de groepslessen en sport op een Vrij-Fitness abonnement kunt u aansluiten bij de grondoefeningen. Deze worden op verschillende momenten in de week aangeboden. De grondoefeningen zullen bestaan uit kracht-oefeningen van armen, benen maar vooral buik- en rug.

Fitkids

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, neuromusculaire aandoeningen, downsyndroon, een spierziekte, jeugdreuma, autisme of een andere aangeboren afwijking mee.

In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

  

Graag maken wij u erop attent dat fysiotherapeuten/groepslessen ten allen tijde voorrang hebben op het gebruik van fitnessapparatuur.