Egym

 Bij Geeresteingroep beschikken wij over de nieuwe fitness en revalidatieapparatuur. Zo bieden wij ook training op de eGm cycle. eGym heeft professionele fitnesstoestellen ontwikkeld voor een state-of-the-art cirkeltraining die in verschillende premium-fitnessclubs in Europa wordt beoefend. De krachttoestellen van eGym genereren weerstand middels een elektrische motor en passen zich dynamisch aan de kracht van de sporter aan.

Zo is een heel efficiënte training vol afwisseling mogelijk voor de meest uiteenlopende trainingsdoeleinden. Van spieropbouw en atletiek tot sporten op professioneel niveau. En van regeneratie en revalidatie tot gewichtsverlies en vetverbranding.

De trainingsgegevens worden automatisch met het eGym platform gesynchroniseerd en zijn via de website www.egym.nl en een fitness app gratis toegankelijk voor leden.

 

 Early Morning Work Out

 Vroeg in de ochtend train je in groepsverband in de sporthal van Amerena onder begeleiding van een trainer. Je doet gezamenlijke oefeningen met losse materialen, lichaams eigen gewicht, gevarieerde functionele bewegingen en werkt aan verschillende doelen. Trainingsdoelen die afwisselend aan bod komen zijn: uithoudingsvermogen, lenigheid/flexibiliteit, kracht, stabiliteit en coördinatie. Oefeningen voor benen, armen, buik en rug  worden afwisselend aangeboden.

 

Circuittraining

 De training bestaat uit verschillende oefenvormen op fitnesstoestellen, trainen op cardio toestellen voor het uithoudingsvermogen, grondoefeningen op matjes voor de buik- en rugspieren en oefeningen met losse trainingsmaterialen. Dit wordt uitgevoerd in een circuitvorm waarbij u met meerdere mensen tegelijk traint en na bijvoorbeeld 45 seconde doorschuift naar een volgende oefening. Er wordt uiteraard wel rekening gehouden met fysieke mogelijkheden per individu.

 

Fit Vitaal Senioren 

Hier draait alles om functionele kracht. Kracht die u nodig heeft bij bewegingen zoals traplopen, opstaan uit een stoel of iets oprapen. Om dit te bereiken is het belangrijk om ‘samengestelde oefeningen’ uit te voeren. Dit worden ook wel ‘compound-oefeningen’ genoemd. Dit zijn oefeningen waarmee meerdere spiergroepen tegelijk worden getraind en dit lijkt het meest op bewegingen in het dagelijks leven. Voor basiskracht draait u een programma op de egym.

 

HIT

HIT is een explosieve training waarbij de intensiteit zo hoog mogelijk is. Vaak wordt dit over een korte periode gedaan, waardoor er even een time-out wordt gepakt om daarna weer het maximale te geven. De voordelen van HIT kunnen duidelijk zijn voor mensen die weinig tijd hebben om te trainen.

 

Power Yoga

 In deze les worden dynamische en statische technieken gecombineerd. Het verbeteren van de houding, lenigheid, coördinatie en evenwicht staat centraal. De les bevat o.a.  de zonnegroet, balans oefeningen, buikspiertraining en stretching. Het is een pittige les waarbij de nadruk met name is gericht op kracht.

 

Begeleidt vrije inloop fitness

 Tijdens de vrije inloop kunt u zelfstandig trainen, er is altijd iemand aanwezig die u kunt aanspreken voor advies of eventueel kan helpen tijdens de training. In de vrije fitness kunt u uitstekend losse oefeningen doen in de ruimte. Wanneer u meer geïnteresseerd bent in het trainen op fitness apparatuur dan raden wij het eGym concept aan.

 

Personal training en share your training

Onder begeleiding van onze trainer werk je 1 op 1 aan jouw doelstelling. Of je nu wil afvallen, meer kracht wil ontwikkelen, meer conditie wil opbouwen of moet herstellen van klachten, alles is mogelijk. Je kan ook deelnemen met meerdere personen in een klein groepje. Dan heet het Share Your Trainer. (SYT) Je kan hier met 2, 3 of maximaal 4 personen aan deelnemen.

 

Sport-specifieke trainingen

Bij Geeresteingroep Amerena bieden wij sport-specifieke krachttraining. Vanuit onze ervaring in topsport zwemmen, volleybal, militaire training en CrossFit bieden wij voor iedere sporter maatwerk krachttraining.

 

Peuter- en kleutergym

Laat jouw kleine lekker klimmen, klauteren en rollen tijdens de peuter- en kleutergym in Amerena. Gymnastiek is de basis van alle sporten. Peuters en kleuters vinden het fantastisch om zo plezier te maken, liedjes te zingen, te balanceren en koprollen te maken.

Peuter- en kleutergym is een goede aanvulling op de motorische en mentale ontwikkeling van een kind, want in de eerste levensjaren vindt de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. Tijdens de lessen worden bovendien de sociale kwaliteiten gestimuleerd. Daarnaast is het natuurlijk een mooie manier om al op jonge leeftijd in aanraking te komen met sport! De lessen worden gegeven door een enthousiaste en ervaren gespecialiseerd kinderfysiotherapeute. Meer informatie over peuter- en kleutergym vindt u HIER

Het Fitness rooster van de Amerena vindt u HIER

Meer informatie over de tarieven vindt u HIER

Mocht u interesse of vragen hebben of een keer willen komen kijken ? Dan kunt u een mail sturen naar amerena@geeresteingroep.nl