De afkorting KISS KIDD staat voor: Kopgewrichten, Invloed op Storingen in de Symmetrie en Kopgewrichten Invloed bij Dyspraxie en Dysgnosie. KISS komt voor bij zuigelingen en jonge kinderen. Vaak tref je dit aan bij huilbaby’s en/of zuigelingen met een verkeerde stand van het hoofd. Hierbij is er sprake van een blokkade in de bovenste nekwervels en/of bekkengewrichten. De functiebeperking van dit belangrijke draaipunt voor de nek belemmert de symmetrie van het lichaam. De stoornis in de stand van de nekwervels kan ontstaan tijdens zwangerschap of bij de geboorte en kan leiden tot uiteenlopende klachten. Bij kinderen vanaf 0 tot 2 jaar spreekt men over het KISS-syndroom. Na de leeftijd van 2 jaar hanteert men de term KIDD-syndroom. Het lange liggen van de baby zou een te grote belasting kunnen vormen voor de geblokkeerde hoge nekwervels. De werkwijze van de therapeut bestaat uit het behandelen van de geblokkeerde gebieden met zachte technieken.

Vincent Jansen

Vincent is werkzaam met veel plezier en enthousiasme bij de Geeresteingroep sinds 1992. Hij is afgestudeerd als fysiotherapeut in 1987 en manueel therapeut sinds 1992. In het dagelijks leven houdt Vincent van reizen, sporten en motorrijden.  

Willem-Jan Schulpen

Willem-Jan is vanaf 2000 werkzaam bij de Geeresteingroep.? Eerst als fysiotherapeut en vanaf 2006 ook als manueel therapeut. Willem-Jan houdt van gezelligheid en sporten (squash, golf en hardlopen).