Voor kinderen met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening is sporten vaak lastig, zelfs al is de sportclub naast de deur. Bij Fitkids kunnen kinderen dankzij speciale fitness- en oefenprogramma’s onder begeleiding van onze kinderfysiotherapeuten toch bewegen. Zo komt sporten bij een gewone club een stukje dichterbij. In een Fitkids-uur wordt er zowel individueel op fitnessapparatuur, als in groepsverband getraind. In groepsverband worden allerlei soorten sport en spel gedaan.

Fitkids is er voor kinderen van 6 tot 18 jaar met een chronische ziekte, beperking of langdurige aandoening. Aan Fitkids doen bijvoorbeeld kinderen met astma, taaislijmziekte, neuromusculaire aandoeningen, downsyndroon, een spierziekte, jeugdreuma, autisme of een andere aangeboren afwijking mee.

Het doel van Fitkids is dat de kinderen weer plezier in bewegen krijgen. Een ander belangrijk doel is het verbeteren van de fysieke en mentale conditie. In Fitkids wordt het kind gestimuleerd om na het doorlopen van het Fitkidsproject door te gaan met een andere sportactiviteit, bijvoorbeeld in clubverband.

 Ben jij (of ken jij) iemand die graag mee wilt doen? Neem contact op met de praktijk!

De trainingen worden gegeven op locatie De Schans in Woudenberg.

Department Doctors